Public Holidays 2021 List – यहां देखें साल 2021 का हॉलीडे कैलेंडर

Please follow and like us:

Public Holidays 2021 List – साल 2021 शुरु हो गया है। नये साल के शुरु होते ही हम सबके मन में बस एक ही बात जानने की उत्सुक्ता होती है कि इस साल कितनी सरकारी छुट्टियां हैं। साल 2021 में काफी सरकारी छुट्टियां हैं, जिसका लाभ ज़्यादातर सरकार कर्मचारी उठाएंगे। तो चलिए आपको बताते हैं साल 2021 में कितनी छुट्टियां मिल रही हैं, एक नज़र डालते हैं हॉलीडे लिस्ट पर।public holidays 2021 list

Public Holidays 2021 List – सरकारी छुट्टियां 2021 – Public Holidays 2021 India List – list of gazetted holidays 2021 in central government in Hindi

List of public holidays in January 2021

  • 14 जनवरी 2021 : मकर संक्रांति (Makar Sankranti)
  • 26 जनवरी 2021 : गणतंत्र दिवस (Republic Day)

List of public holidays in March 2021

  • 11 मार्च 2021 : महाशिवरात्रि (mahashivratri )
  • 28 मार्च 2021 : होली (Holi )

Public Holidays 2021 List

List of public holidays in April 2021

  • 2 अप्रैल 2021 : गुड फ्राइडे (Good Friday)
  • 14 अप्रैल 2021 : अंबेडकर जयंती (Ambedkar Jayanti)
  • 21 अप्रैल 2021 : राम नवमी (Rama Navami)

List of public holidays in May 2021

  • 12 मई 2021 : ईद-उल-फितर (Eid al-Fitr)
  • मई 2021 : बुद्ध पूर्णिमा (Buddha Purnima)

List of public holidays in July 2021

  • 12 जुलाई 2021 : रथ यात्रा Rath Yatra
  • 21 जुलाई 2021 : ईद (बकरीद) ( Bakra- EId )

Must read: साल 2021 में कब-कब पड़ेंगे एकादशी व्रत, जानें तिथियां

List of public holidays in August 2021

  • 15 अगस्त 2021 : स्वंतत्रता दिवस ( independence day)
  • 19 अगस्त 2021 : मुहर्रम (Muharram)
  • 30 अगस्त 2021 : जनमाष्टमी (Janmashtami)

Public Holidays 2021 List

List of public holidays in October 2021

  • 2 अक्तूबर 2021 : गांधी जयंती ( Mahatma Gandhi Jayanti)
  • 7 अक्तूबर 2021 : अग्रेसन जयंती (Maharaja Agrasen Jayanti)
  • 15 अक्तूबर 2021 : दशहरा (Dussehra)
  • 19 अक्तूबर 2021 : ईद-ए- मिलाद (Eid e Milad)
  • 20 अक्तूबर 2021 : महर्षि वाल्मीकि जयंती (Maharishi Valmiki Jayanti)

List of public holidays in November 2021

  • 4 नवंबर 2021 : दिवाली (Diwali)
  • 5 नवंबर 2021 : गोवर्धन पूजा (Govardhan Puja)
  • 6 नवंबर 2021 : भाई दूज (Bhai Duj)
  • 10 नवम्बर 2021 : छठ पूजा (Chhat Puja)
  • 19 नवम्बर 2021 : गुरु नानक जयंती (Guru Nanak Jayanti)

Public Holidays 2021 List

List of public holidays in December 2021

  • 25 दिसंबर : क्रिसमस  ( Christmas)

Must read: यहां देखें वर्ष 2021 में पूर्णिमा कब-कब है

For more stories like,Public Holidays 2021 List, हमारे फेसबुकट्विटर और इंस्टाग्राम पर हमें फ़ॉलो करें और हमारे वीडियो के बेस्ट कलेक्शन को देखने के लिए, YouTube पर हमें फॉलो करें।

Leave a Reply

Your email address will not be published.

The content and images used on this site are copyright protected and copyrights vests with their respective owners. We make every effort to link back to original content whenever possible. If you own rights to any of the images, and do not wish them to appear here, please contact us and they will be promptly removed. Usage of content and images on this website is intended to promote our works and no endorsement of the artist shall be implied. Read more detailed ​​disclaimer
Copyright © 2019 Tentaran.com. All rights reserved.
× How can I help you?